Rotary Club Karlovac - Dubovac

Jezik / Language

Akcija: Rotary Club Karlovac-Dubovac donirao opremu za kuhinju Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži u Karlovcu

Članovi Rotary cluba Karlovac-Dubovac, koji ove godine obilježava 10. godišnjicu svoga Chartera-osnivanja cluba, su u sklopu projekta „Želimo postati samostalni“ donirali opremu za Kabinet za pripremanje hrane u Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži u Karlovacu. Za tu namjenu kroz razne aktivnosti, donacije i akcije prikupili su 35.000 kuna koje su utrošili za kupnju kuhinjskih elemenata te ostalog pribora i opreme za opremanje kabineta. Cilj projekta je da se učenice i učenici svakodnevno uvježbavaju i stječu navike i vještine potrebne u suvremenom domaćinstvu.

Očekivani rezultati projekta i humanitarne akcije su trajno osposobljavanje učenika za samostalni život u segmentu pripreme i kuhanja hrane, kako bi u budućnosti bez dodatne pomoći drugih osoba i socijalnih programa bili samostalni u tom segmentu svakodnevnice života.

U ime Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži, ček je primio ravnatelj gospodin Volodymyr Kubinskyy, a ček je u ime članova Rotary cluba Karlovac-Dubovac uručila Jasminka Maslek, predsjednica cluba u rotary godini 2017/2018.