Rotary Club Karlovac - Dubovac

Jezik / Language

Predavanje „Negativan utjecaj tehnologije na dječji mozak“

Rotary klub Karlovac-Dubovac je povodom početka svoje nove akcije pod nazivom „Karlovčani Karlovčanima“ poklonio svojim sugrađanima predavanje koje se održalo u utorak, 8. studenoga 2022. godine u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić na temu „Negativan utjecaj tehnologije na dječji mozak“ koje je održao dr. Ivan Burcar, kirurg i subspecijalist kardijalne kirurgije sa Klinike za kardijalnu kirurgiju KBC-a Zagreb.

Dr. Ivan Burcar proučava fenomen ovisnosti djece o tehnologiji i posljedice moderne tehnologije na tjelesno i mentalno zdravlje prije svega kao roditelj troje djece. Raspravlja o pitanju imamo li više štete ili koristi od moderne tehnologije. Velik broj sati na internetu i video igrama može dovesti do veće učestalosti depresije, slabog spavanja, stresa, loših rezultata u školi i drugih posljedica vezanih uz pojavu ovisnosti uzrokovanu korištenjem tehnologije.

Izvrsnim odazivom zainteresiranih građana i prepunom dvoranom Rotary klub Karlovac-Dubovac dokazao je da je ovakva akcija bila potrebna u našoj sredini.

Humanitarnom gestom prema našoj sugrađanki Ljubici Ruša, korisnici Doma za odgoj djece i mladeži Karlovac, koji ju je uputio na fakultetsko obrazovanje, ukazali smo na važnost osjetljivosti prema osobama kojima je pomoć potrebna u svakodnevnom životu, u ovom slučaju, dodjelom računala koji će pomoći u redovnom ispunjavanju obveza prilikom studiranja.